mespakka.net

Joskus sitä tuntuu puhuvan vieraalla kielellä. Tässä kuitenkin pieni sanakirja, mikäli joudut siihen onnettomaan tilanteeseen, että joudut kommunikoimaan jonkun mespakan suvun edustajan tai em. vaikutuspiirissä olleen henkilön kanssa. Viisi uusinta (eli viimeksi lisättyä) sanaa näkyvät korostetusti.

Sanat on jaoteltu aakkosittain: klikkaamalla alla olevalta listalta olevaa kirjainta, saat listan kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja. Kaikki sanat saa edelleenkin luetteloon klikkaamalla Kaikki sanat -linkkiä.

 A   B   D   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   Y  Kaikki sanat Uusimmat

umpikulju
Kun Mespakan Janne alkaa työskentelemään puutöitä, niin seurauksena on umpikulju (ellei useampia). Tämä on vasaraniskun (tai pihtien väliin jäämisen) seurauksena nahan alle muodostuva veripahka, joka näkyy mustana. Kotoisin Perhosta, sana meinaan.
utopi
Kummallinen hyypiö. Tavataan ajamassa autoa päällään lomittajan haalarit, aurinkolasit ja lieriöhattu päässään. Yleensä vielä virkavallan todistaessa.
uukkelo
Jos on maalla elänyt ja heinäkasoissa nuoruuden innoissaan pelehtinyt niin että on saunassa sitten saanut jälkikäteen tuskailla, niin todennäköisesti on myös ollut tekemisissä uukkelon kanssa. Tämä on sellainen heinäkasaan tehty tunneli tai käytävä ja kersojen lisäksi myös erinäisten hyönteisten kansoittama.