mespakka.net

Joskus sitä tuntuu puhuvan vieraalla kielellä. Tässä kuitenkin pieni sanakirja, mikäli joudut siihen onnettomaan tilanteeseen, että joudut kommunikoimaan jonkun mespakan suvun edustajan tai em. vaikutuspiirissä olleen henkilön kanssa. Viisi uusinta (eli viimeksi lisättyä) sanaa näkyvät korostetusti.

Sanat on jaoteltu aakkosittain: klikkaamalla alla olevalta listalta olevaa kirjainta, saat listan kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja. Kaikki sanat saa edelleenkin luetteloon klikkaamalla Kaikki sanat -linkkiä.

 A   B   D   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   Y  Kaikki sanat Uusimmat

tandoorikoodaus
Ohjelmointitapa, jossa RAM-muuttujan sisällön mukaan hypitään koodissa. Erityisesti intialaisten harrastama ohjelmointitapa.
terapiaa päähän
Tiijähäntä, utopi tahtoo olla sellaisen tarpeessa.
tikku-papana
binääriykkönen ja -nolla (muistoja tekun ajoilta).
tilpi
Pieni lintu, talitiainen, hömötiainen, jne. Tietokonekielellä voidaan asia ilmaista yksinkertaisesti *tiainen.
tirppa
Ihmisnaaras, pyrkii sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisuroksen kanssa, joskus jopa pidemmällekin. Tai toisinpäin.
tomukapsula
Näitä on yleensä autossa kolme, eli pölykapseli. Sana on peräisin Pippolan mummulta.
tsesu
Hallapurolla käytetty nimitys koirasta, eli tysistä. Sana on kehittynyt epäonnistuneesta yrityksestä lausua Tessu, joka on myös yleinen nimi koiralle
tsydeemi
Systeemi. Jos ei tiedä kokonaisuuden nimeä, voi käyttää sanaa systeemi tai täällä Vantaalla päin sanaa tsydeemi. Vaihtoehtoisesti puhuttaessa esineestä voidaan myös käyttää sanaa käpyrä.
tykötuppautuva
Ylisosiaalinen, mielellään poissa oleva henkilö/eläin/asia, joka ei kuitenkaan ole poissa vaikka niin mieluusti tosiaan saisi olla – ainakin juuri sillä hetkellä. Yleisin tykötuppautuva asia on kissa, joka tahtoo tehdä itsensä tykö kun katsoo televisiota sohvalla tai lukee lehteä. Myös flunssaviruksia voisi luonnehtia tykötuppautuviksi.
työmääräarvio
Ohjelmistokehitysprojektissa ajallisesti ensimmäinen tarvittava tieto. Tämän jälkeen selvitetään mitä tehdään, jotta tarvittava työmääräarvio toteutuisi (ks. kerroin 3,14159267...)