Tunturi

Tunturi Automat "Pappatunturi" vm 1975 entisöinti

Pappatunturi

Kunnostus

Mopoa on pidetty katon alla suojassa, joten yleisesti ottaen se on säilynyt hyvin. Muoviosat olivat rikkoutuneet ja kadonneet. Takapyörä oli lahjoitettu pois, mutta muuten tärkeimmät osat olivat pysyneet tallessa.

Kunnostus aloitettiin syksyllä 2004 hankkimalla eri liikkeistä ja rompetoreilta muoviosia, mittari, vaijerit, johtosarjat, pyörät ja muita tarvikkeita.

Varsinainen entisöinti alkoi kevättalvella 2005, koko mopo purettiin ja pestiin perusteellisesti. Osia kiillotettiin urakalla, runko ja muita osia toimitettiin maalattavaksi. Tavarateline, haarukka, sarvet sekä joukko muita pienempiä osia lähetettiin kromattavaksi ja sinkattavaksi. Pippolan Tiina korjasi istuimen irroittaen alkuperäisen päällysteen ja neuloen sen takaisin uusiin reunoihin. Seuraavaksi vuorossa oli pyörien purkaminen, vanteet kiillotettiin, napojen vanhat pinnanreiät hitsattiin umpeen ja uudet reiät porattiin niiden tilalle. Lopuksi navat vielä sorvattiin ja kiillotettiin. Uudet pinnat ja laakerit asennettiin. Pakoputki jouduttiin rakentamaan kokonaan alusta lähtien. Moottoriin on asennettu uusi mäntä, tappi ja männänrenkaat. Magneeton puola ja kondensaattori, johtosarjat ja vaijerit on uusittu.

Työt saatiin päätökseen ja mopo museotarkastettiin Onni Nortusen toimesta huhtikuun 23. päivänä Herran vuonna 2005. Katsastus ja rekisteröinti (KM-220) suoritettiin huhtikuun 27. päivänä 2005.

Nyt hymyilyttää! Ei muuta kuin bensaa tankkiin ja menoksi!

Työn onnistumisen takuumiehinä ovat toimineet
Osia on hankittu seuraavista liikkeistä ja henkilöiltä
Alihankintatöitä suorittivat
Muuten vain mukana pyörivät

KAIKILLE PROJEKTIIN OSALLISTUNEILLE SUURKIITOKSET!