mespakka.net

Joskus sitä tuntuu puhuvan vieraalla kielellä. Tässä kuitenkin pieni sanakirja, mikäli joudut siihen onnettomaan tilanteeseen, että joudut kommunikoimaan jonkun mespakan suvun edustajan tai em. vaikutuspiirissä olleen henkilön kanssa. Viisi uusinta (eli viimeksi lisättyä) sanaa näkyvät korostetusti.

Sanat on jaoteltu aakkosittain: klikkaamalla alla olevalta listalta olevaa kirjainta, saat listan kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja. Kaikki sanat saa edelleenkin luetteloon klikkaamalla Kaikki sanat -linkkiä.

 A   B   D   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   Y  Kaikki sanat Uusimmat

ihtiriekko
Kansantarinoissa esiintyvä, usein siunaamattomaan maahan haudatun lapsen henki, joka pitää kerrassaan karmivaa meteliä tai muuten vain itkeskelee kunnes joku tajuaa kaivaa luut esiin ja haudata siunattuun maahan. Nykykielessä tahdotaan tarkoittaa henkilöä, joka riekkuu elikäs käyttäytyy sopimattomasti tilanteeseen nähden. (Tai yleensä).
ikuluuppi
Jos tekee hyvän luupin, mutta unohtaa olla tarkkana lopetusehdon kanssa, saattaa seurauksena olla ikuluuppi eli ikuinen silmukka. Käytännönläheisenä vertauksena kerrottakoon näin: (1) jos lompakossa rahaa niin hyppää kohtaan 6 muuten (2) mene töihin (3) vastaanota palkka (4) mene levy-, hifi-, viina-, auto- tai muuhun mieleiseesi kauppaan (5) palaa kohtaan 1 (6) nauti elämästä. Koska käytännössä ehto kohdassa 1 ei koskaan toteudu, niin elämä pyörii ikuluupissa kohtien 1 ja 5 välillä.