mespakka.net

Joskus sitä tuntuu puhuvan vieraalla kielellä. Tässä kuitenkin pieni sanakirja, mikäli joudut siihen onnettomaan tilanteeseen, että joudut kommunikoimaan jonkun mespakan suvun edustajan tai em. vaikutuspiirissä olleen henkilön kanssa. Viisi uusinta (eli viimeksi lisättyä) sanaa näkyvät korostetusti.

Sanat on jaoteltu aakkosittain: klikkaamalla alla olevalta listalta olevaa kirjainta, saat listan kyseisellä kirjaimella alkavia sanoja. Kaikki sanat saa edelleenkin luetteloon klikkaamalla Kaikki sanat -linkkiä.

 A   B   D   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   Y  Kaikki sanat Uusimmat

kallata
Kun Eijan lompakko menee hukkaan, niin sitä kallataan oikein porukalla kunnes löydetään. Kallaaminen voi myös taipua ettimiseksi tai ehtimiseksi, joista jälkimmäisellä voidaan myös tarkoittaa ennättämistä. Yleensä kyllä myöhästytään ja reippaasti, kun meni aika Eijan lompakkoa kallatessa.
kellotus
Myös yli-, tarkoituksena saada täysin toimiva tietokone toimimaan silloin tällöin epävakaasti, myös ilman kaupallisen käyttöjärjestelmän asentamista (vrt. linux). Tällä myös monasti tarkoitetaan niiden viimeistenkin hevosvoimien irtisaamista ajoneuvosta, joka muuten kulkisi ihan hyvin ja ilman vetonivelien jatkuvaa paukkumista.
kerroin 3,14159267...
Sama kuin pii, mutta työmääräkertoimena vähän enemmän (kertoimena about pii, ks. työmääräarvio)
ketuttaminen
Eroaa vähän niinkuin Vimpeli eroaa Kempeleestä
kifi
Sci-fi. Kuulannakkelijoille pitää tuputtaa tätä, koska eivät sitä näemmä ymmärrä.
konehtia
Konehtiminen on jonkin koneen käyttämistä. Sanan lisääminen sanakirjaan tietokoneella voidaan laskea konehtimiseksi. Yleisesti sanottuna konehtiminen on vain jotain värkkäämistä ilman sen suurempaa määränpäätä, kunhan siihen liittyy jokin laite l. kone, jota ilman värkkääminen ei onnistu.
kopiosuojaus
Nykyisillä CD-levyillä oleva mekanismi, joka estää levyn muun käytön kopiointia lukuunottamatta. Jotta voit nauttia kopiosuojatusta levystä täysin siemauksin, sinun täytyy tehdä siitä kopio, koska vain kopiointi on toimenpiteenä suojattu. (Vrt. luonnonsuojelu - kopiosuojaus). Joskus käytetään myös virheellistä termiä kopioinninesto, sillä tästä saa sen käsityksen että kopiointi on estetty vaikka se on itse asiassa ainut teknisesti mahdollinen toimenpide. Oikeampi vaihtoehtomääre olisikin "kuuntelunesto".
kurmahtaa
Kurmahtaminen ilmentää minkä tahansa tapahtuman suorituksen dramaattista keskeytymistä, ts. vian aiheuttaman oireen ilmentymistä. Hyvä esimerkki on autoon ilmentynyt vika, joka pysäyttää matkanteon juuri siihen paikkaan, esim. Transportterin magneettiventtiilin johdon irtoaminen Kalajoella 15 asteen pakkasessa myöhään illalla.
käkyli
Ks. käpyrä, onales, tsydeemi
käpyrä
Objekti, jonka muoto ei ole siistin tasainen tai objekti, jota ei voi yhtäkkiä muulla sanalla kuvailla ennen asiayhteyksien ja/tai synapsien soljahtamista kohdalleen.
köppänen
Henkilö tms., jolla ei ole käsitystä oikeaoppisesta käyttäytymisestä tietyllä ajanhetkellä, tietyssä paikassa tai tietyssä seurassa. Sana taipuu myös teonsanaksi eli verbiksi köppäillä.
kötvätä
Kun tehdään vauhdilla vituraa, niin kötvätään. Joskus voi näin käydä kun yrvästetään, mutta kötvätä voi myös kaikessa rauhassa.