mespakka.net

Mirkku

Mirkku-kissaMirkku asettui Mespakan tiluksille asustelemaan ihan omasta tahdostaan. Kaipa se vähän vaikutti, kun pienelle kissalle alkoi löytymään takaportaiden ohesta pientä purtavaa ja ihmisiinkin alkoi vähitellen tottumaan. Eihän se Mirkku vielä mikään kovin perinteinen kotikissa ole, mutta nukkuu mielellään joko pesuhuoneen lattialämmityksen välittömässä läheisyydessä tai useasti jopa olohuoneessa aivan selkeästi kissoja varten suunnitellussa kiikkustuolissa.

Mirkku on kutakuinkin tottunut Ressuun ja päinvastoin, välillä käydään Ressun vähän innostuessa pientä kynsihippaa, mutta isommilta vammoilta (fyysisiltä ja henkisiltä) on aina vältytty.

Omavarainen on tämä kissa, ehkäpä juuri siitä syystä että on Hallapuron "kujilta" lähtöisin ja oppinut pelloilta myyränsä metsästämään. Myöskin kellarista ovat hiiret kaikonneet, joten ylläpitonsa sillä taitanee kustantaa. Vaikkakin on kranttu noin muuten ruokapolitiikan suhteen. Kerran kun epähuomiossa kaupasta kissalle kulkeutui joitain hyytelöityjä herkkuja, niin kova opettelu oli takaisin kuivamuonan pariin. Täysmaito maistuu lämpimänä, mutta lempijuoma taitaa kuitenkin olla tuore kraanavesi suoraan hanasta (ks. kuva alla).

Mirkku nukkuuMirkun lempiharrastuksia tuvassa on karvojen pudottelu ja nukkuminen.

Mirkku juoTässä Mirkku on hartaalla vedenjuontihetkellä. Kuulemma kissat muutenkin mielellään juovat vain ns. juoksevaa vettä, koirillehan kelpaa melkein mikä vain.