mespakka.net

Mirkku (2011-2023)

Mirkku-kissaMirkku asettui Mespakan tiluksille asustelemaan ihan omasta tahdostaan. Kaipa se vähän vaikutti, kun pienelle kissalle alkoi löytymään takaportaiden ohesta pientä purtavaa ja ihmisiinkin alkoi vähitellen tottumaan. Eihän se Mirkku kovin perinteinen kotikissa ollut, mutta nukkui mielellään joko pesuhuoneen lattialämmityksen välittömässä läheisyydessä, saunan lauteilla ja useasti jopa olohuoneen sohvalla, kunhan häntä varten oli siihen aseteltu sopivanlainen tyyny alustaksi.

Mirkku oli kutakuinkin tottunut Ressuun ja päinvastoin, välillä käytiin Ressun vähän innostuessa pientä kynsihippaa, mutta isommilta vammoilta (fyysisiltä ja henkisiltä) aina vältyttiin. Satunnaiset vierailevat koirat myöskin aiheuttivat Mirkun siirtymisen saunan lauteille odottelemaan tilanteen rauhoittumista.

Omavarainen oli tämä kissa, ehkäpä juuri siitä syystä että oli Hallapuron "kujilta" lähtöisin ja oppinut pelloilta myyränsä metsästämään. Myöskin kellarista ovat hiiret kaikonneet, joten ylläpitonsa sillä kustansi. Vaikkakin oli kranttu noin muuten ruokapolitiikan suhteen. Kerran kun epähuomiossa kaupasta kissalle kulkeutui joitain hyytelöityjä herkkuja, niin kova opettelu oli takaisin kuivamuonan pariin. Vispikerma maistui joskus, mutta lempijuoma oli kraanavesi suoraan hanasta (ks. kuva alla).

Mirkku nukkuuMirkun lempiharrastuksia tuvassa oli karvojen pudottelu ja nukkuminen.

Mirkku juoTässä Mirkku on hartaalla vedenjuontihetkellä. Kuulemma kissat muutenkin mielellään juovat vain ns. juoksevaa vettä, koirillehan kelpaa melkein mikä vain. Tosin Mirkku viime aikoinaan huoli lähinnä sadeveden, jota oli kertynyt pihalla satunnaisiin astioihin

Mirkku alkoi ilmeisesti käymään vanhaksi ja lakkasi tyystin syömästä ja pikkuhiljaa kuihtui pois heinäkuun 2023 kuluessa. Lopulta kissa lähti viimeiselle jaloittelulleen lauantai-iltana 22. heinäkuuta eikä enää reissultaan palannut.